• 18 Mei 2024 | 10 Zulkaedah 1445

Calon PAS Kuala Besut Dikenali, Disukai Ramai

BESUT, 7 Ogos - Calon PAS di Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut, Azbi Salleh memiliki kelebihan untuk dipilih sebagai wakil rakyat  pada 12 Ogos nanti berdasarkan tinjauan yang dibuat terhadap pengundi.

Hasil kajian secara rawak di peringkat akar umbi, rata-rata masyarakat cukup kenal dengan usahawan emas terbabit.

Rosmayati Johan, 60, yang merupakan seorang peniaga berkata, dia sudah lama mengenali calon PAS terbabit iaitu sebelum Azbi aktif berkecimpung dalam politik.

Rosmayati sedang bersembang dengan Haji Azbi, Calon N01

“Dia seorang yang baik dan berpewatakan rakyat, setiap kali bertemu rakyat senyuman tidak pernah lekang daripada bibir, beliau sangat layak untuk diangkat menjadi wakil rakyat.

“Saya harap beliau dipilih menjadi YB dan seterusnya dapat menyelesaikan masalah peniaga yang tidak dapat diselesaikan oleh wakil rakyat daripada BN sebelum ini,” katanya kepada media ketika berniaga di Pasar Minggu Kuala Besut.

 

Sementara itu, bagi Shaiful Amrie Aripin, 41, dia mahu memberi peluang kepada muka baharu untuk mewakili rakyat di DUN berkenaan.

"YB sebelum ini bukan tak bagus, tapi ada banyak isu yang tak mampu diselesaikan.

"Saya harap akan ada wakil rakyat, muka baru agar ada idea 'fresh' dan segala isu dapat dibangkitkan," jelasnya.
 

Mesra dengan anak muda

Menurut Nur Aninee Salehuddin, 37, sebagai peniaga dia menghadapi kesulitan apabila banyak harga barang naik mendadak dan berharap agar masalah itu dapat diatasi oleh kerajaan.

“Walaupun ini hanya pilihan raya negeri tetapi saya mahu ada perubahan selepas pilihan raya negeri nanti.

“Kerajaan negeri yang bakal dibentuk nanti juga perlu meneruskan inisiatif pembinaan rumah mampu milik kerana masih ramai yang tidak memiliki rumah termasuk saya,” jelasnya yang tidak sabar untuk keluar mengundi.


Tag: