• 19 Jan 2022 | 15 Jamadil Akhir 1443

MARANG, 20  September - Sebuah motosikal menjadi milik Mohd Azmi Said, 55 dari Taman Hassan Hussien, Kampung Padang Mengkuang, di sini apabila diumumkan sebagai pemenang paling  bertuah.

Mohd Azmi memenangi hadiah tersebut dalam Program BP Fun Ride sempena Hari Malaysia 2020, Rabu lalu.

Katanya, dia  tidak menyangka bahawa hadiah cabutan bertuah motosikal itu menjadi rezeki dia.

"Saya  datang hari ini harnya untuk memeriahkan program dan agak teruja kerana diumumkan sebagai pemenang paling bertuah, " katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita Urusetia Penerangan Darul Iman, selepas program itu.

Lebih 500 peserta dari pelbagai daerah menyertai program tahunan itu yang turut disertai Ahli Dewan Undangan Negeri.  Bukit Payong, Mohd Nor Hamzah.

Peserta yang melalui perjalanan sejauh 25 kilometer itu turut ditawarkan pelbagai hadiah cabutan lain antaranya basikal, hamper dan pelbagai barangan  elektrik.

Peserta melalui beberapa kampung,  bermula Pekan Bukit Payong menghala ke Kampung Paya Resak - Pekan Kedai Buloh - Kampung Atas Tol - Kampung Laut - Kampung Bukit - Pekan Kedai Buloh - Kampung Undang dan pulang ke Pekan Bukit Payong sebagai garisan penamat.

Turut serta dalam Program Fun Ride tersebut, Pegawai Daerah Marang, Tun Ahmad Faisal Tun Abdul Razak, Penghulu Mukim Bukit Payong, Ahmad Zafiri Ahmad Zaki dan Pegawai-pegawai dari Pusat Khidmat Masyarakat DUN Bukit Payong.

Mohd Nor merakamkan sekalung tahniah kepada semua peserta yang telah mengambil bahagian dalam program Fun Ride pada hari ini.

"Ucapan tahniah kepada semua peserta yang telah mengambil bahagian pada hari ini, sifat kesukanan dan semangat yang sangat baik telah ditunjukkan oleh semua,”katanya.


Tag: