• 24 Jul 2024 | 17 Muharam 1446

Orang Lama UMNO Beralih Sokong PAS

KUALA TERENGGANU, 10 Ogos - Trend terbaru pada Pilihan Raya Umum (PRU) Dewan Undangan Negeri (DUN) Ke-15 menyaksikan orang-orang lama UMNO telah beralih sokongan kepada PAS.

Ahli Parlimen Kuala Nerus, Dato' Dr Alias Razak berkata, maklum balas yang diterima itu merupakan perkembangan yang sangat menarik sekali gus menyumbang kepada kemenangan besar.

"Sokongan daripada orang-orang lama yang merupakan pengundi teras UMNO/BN ini nampaknya dah bersedia untuk meninggalkan ataupun tidak lagi menyokong parti tersebut dan memberi sokongan kepada PN/PAS.

"Ini merupakan satu perkembangan yang sangat menarik dan positif kepada PN insya-Allah semoga dengan trend terbaharu ini akan menjadi satu lagi petanda ataupun hasilnya kita akan melihat kejatuhan UMNO/BN di Terengganu," ujarnya.

Beliau berkata demikian pada sidang medianya, di Pusat Media PAS, di sini, baru-baru ini.

Tambah beliau, dengan perkembangan terbaru itu ia mendatangkan keyakinan kepada PAS untuk menang di kesemua Dewan Undangan Negeri (DUN) negeri ini serta Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Terengganu.

Dalam perkembangan sama, dalam tempoh kempen yang masih berbaki tiga hari memperlihatkan calon PAS terus bekerja keras mendekati pengundi.

"Mereka telah turun hampir kesemua kampung dalam DUN masing-masing untuk menyantuni para pengundi sama ada calon yang lama ataupun pertama kali telah bekerja keras untuk menawan hati-hati pengundi," ujarnya.