• 18 Mei 2024 | 10 Zulkaedah 1445

Peluang PAS Menang Seberang Takir Cerah

KUALA NERUS, 2 Ogos - Gelombang rakyat memilih Perikatan Nasional (PN) meningkatkan peluang parti itu untuk memenangi Dewan Undangan Negeri (DUN) Seberang Takir dalam Pilihan Raya Umum (PRU) DUN nanti.

Calon PAS-PN Seberang Takir,  Khazan Che Mat berkata, analisis PRU peringkat Parlimen pada November lalu menunjukkan Seberang Takir bukan lagi kubu kuat Barisan Nasional (BN) apabila calon PAS menang bergaya dengan Seberang Takir mencatatkan 5,000 lebih majoriti memihak PAS.

"Jadi saya lihat PAS-PN berpeluang utnuk menang, ditambah lagi sekarang ini banyak isu berkaitan parti kerajaan di Peringkat Persekutuan, gabungan mereka (UMNO) dengan PKR, terutamanya DAP ini menyentuk sensitiviti dan perasaan orang Melayu.

"Apa yang berlaku di peringkat pusat selepas PRU yang lalu itu akan membentuk gelombang yang lebih besar di Terengganu," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui semasa berkempen sempena PRU DUN di sini, hari ini.

Beliau bersama pasukan kempennya hari ini telah menyantuni rakyat di warung-warung sekitar jeti Seberang Takir, pengusaha bot, orang ramai yang menggunakan bot penambang serta para peniaga dari DUN berkenaan.

Katanya, penerimaan rakyat sepanjang kempen terhadap PAS-PN adalah sangat baik dan para pengundi sedia untuk melaksanakan tanggungjawab mengundi pada 12 Ogos nanti.

"Insya-Allah saya yakin dan percaya PAS-PN mampu menang, kita cuma perlu terus memberikan penerangan kepada masyarakat terutamanya pengundi-pengundi di Seberang Takir agar mereka tidak lagi memilih BN namun memberikan undi kepada PN-PAS," ujarnya.