• 25 Mei 2024 | 17 Zulkaedah 1445

PRN Referendum Rakyat Kecewa, Tolak Kerajaan Madani

KUALA NERUS, 8 Ogos - Pilihan Raya Umum (PRU) Dewan Undangan Negeri (DUN) ke-15 ini menjadi medan terbaik kepada 9.7 juta rakyat untuk mengemukakan referendum atau pungutan suara di enam negeri bagi menolak kerajaan Madani hari ini.

Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kemenangan besar PN akan menjadi isyarat bahawa rakyat mahukan perubahan setelah kecewa dengan kerajaan dipimpin Perdana Menteri, Dato' Seri Anwar Ibrahim.

"Ditambah dengan pembohongan sepanjang masa, kerana itu kita kena sedarkan rakyat agar mereka membuat pertimbangan bagi membuat keputusan lebih baik.

"Saya yakin mereka akan membuat keputusan yang betul kerana sudah tidak tahan dengan kerajaan sekarang ini.

"Rakyat menunjukkan kebencian kerana tidak ada usaha bersungguh-sungguh (dilakukan) untuk membantu rakyat jelata," ujarnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Program Santai Petang, di The Payang Scout Hotel, di sini, semalam.

Turut hadir, calon PN DUN Seberang Takir, Khazan Che Mat.

Mengulas Lanjut, Muhyiddin berkata selama ini penerangan PN kepada seluruh rakyat adalah berlandaskan fakta yang tepat dan benar.

"Dalam berkempen kita bercakap perkara yang benar supaya rakyat faham dengan kita memberikan penerangan yang jelas untuk membolehkan rakyat membuat keputusan yang tepat.

"Kita jelaskan kegagalan, mereka nak kekal tetapi mereka tidak (berusaha) untuk buat apa-apa (menyelesaikan masalah rakyat)," katanya lagi.

image widget