• 03 Okt 2022 | 7 Rabiul Awal 1444

Semarakkan Jiwa Merdeka Anak Muda

 


HULU TERENGGANU, 22 Ogos - Golongan muda hari ini perlu menghargai kemerdekaan yang dikecapi berkat keberanian dan kesungguhan pejuang-pejuang terdahulu membebaskan negara ini daripada penjajah.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu DSP Mohd Adli Mat Daud berkata penglibatan anak muda yang peduli dalam isu masyarakat mencerminkan keadaan semasa sesebuah negara itu.

"Masyarakat khususnya anak muda perlu menanamkan semangat cintakan negara dan mempertahankan keamanan negara yang dilihatnya semakin berkurangan dalam kalangan masyarakat.

"Marilah kita bersama-sama memeriahkan sambutan dengan norma baharu walau di mana sahaja kita berada tanpa mengira umur, bangsa dan agama," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika berucap di program Santai Mat Motor Merdeka di Dataran Kuala Berang, semalam.

Sembang Santai Mat Motor turut
mendapat sentuhan istimewa daripada Ketua Bahagian Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik IPD Hulu Terengganu, Inspektor Zainon Abidin Ismail bersama selebriti dan Pendakwah Bebas, Ustaz Ahmad Muzani Abdul Rahman dengan moderator Ustaz Kamaruzaman Abdullah yang juga Pengarah i-MiTS.

Antara pengisian bertujuan memberi penerangan tentang kesalahan-kesalahan yang sering dilakukan oleh penungang motosikal disamping memberi nasihat agar sentiasa mematuhi peraturan Jalan Raya.