• 26 Feb 2024 | 16 Syaban 1445

4,000 Keluarga Di Permaisuri Mula Terima Barangan Keperluan

SETIU, 22 Jun - Seramai 4,000 keluarga di Dewan Undangan Negeri (DUN) Permaisuri  mula menerima barangan keperluan harian di bawah program Bantuan Ekonomi Rakyat Terengganu (BERKAT) 3.0.

Pegawai Penyelaras DUN Permaisuri, Zul Bhari A Rahman berkata, agihan itu akan menyasarkan golongan yang terjejas teruk sebelum dipanjangkan kepada kategori lain.

Katanya, ia selepas mengambil kira mereka yang terjejas pendapatan dan tidak dapat bekerja ekoran Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berlarutan.

"Alhamdulillah, dua hari kita mengambil masa untuk membuat agihan barangan bantuan kepada Pengerusi Jawatankuasa Pembanguan dan Keselematan Kampung (JPKK) sebelum barangan ini diperturunkan kepada penerima yang terkesan di bawah pentadbiran masing-masing.

"Saya ucapkan ribuan terima kasih kepada semua JPKK yang memberikan komitmen terbaik menguruskan serahan bantuan BERKAT 3.0 ini bermula dari stor operasi sehingga sampai kepada penerima", tambahnya lagi.

Beliau berkata demikian ketika ditemui wartawan Urus Setia Penerangan Darul Iman (UPDI).

Agihan barangan bantuan BERKAT 3.0 peringkat DUN Permaisuri berlangsung dua hari itu dibantu beberapa petugas sukarelawan bagi melancarkan proses agihan.