• 24 Jul 2024 | 17 Muharam 1446

767 Orang Lantikan Baharu JPKK di Kemaman

KEMAMAN, 18 Disember - Seramai 767 orang Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) merupakan lantikan baharu bagi sesi akan datang.

Pengerusi Jawatankuasa Infrastruktur, Utiliti dan Pembangunan Luar Bandar, Hanafiah Mat berkata manakala seramai 1,076 orang kekal daripada lantikan sesi yang lalu menjadikan jumlah keseluruhan seramai 1,843 orang.

Katanya, JPKK merupakan tunjang utama serta barisan hadapan di peringkat kampung masing-masing. 

"JPKK perlu menjadi mata dan telinga kerajaan dimana setiap permasalahan dan keluhan masyarakat hendaklah sentiasa ditangani dengan baik.

"Kalian merupakan cerminan kerajaan serta memainkan peranan penting dalam melaksanakan amanah dalam menjaga nama baik daerah dan kerajaan negeri amnya," jelasnya.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan Pengerusi dan Ahli JPKK yang berlangsung di Bilik Syarahan, Pejabat Daerah Kemaman, semalam.

  

Hanafiah ketika menyampaikan watikah kepada Pengerusi JPKK Mak Lagam

Tambah Hanafiah yang juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai berkata setiap jawatan yang disandang bukanlah satu keistimewaan, kelebihan atau kemegahan.

Tambahnya lagi katanya, tanggungjawab itu merupakan sangat berat dan memerlukan pengorbanan tinggi serta kerja keras secara bersungguh-sungguh.

"Ia bertujuan bagi memastikan kesejahteraan rakyat dapat dijaga dengan baik," ujarnya.

Hanafiah ketika berucap merasmikan program tersebut

 


Tag: