• 13 Ogos 2022 | 15 Muharam 1444

Anwar Sudah Tidak Releven, Wajar Berundur

KUALA TERENGGANU, 14 Oktober - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah tidak releven dalam politik tanah air selepas beberapa tindak tanduknya menggugat kestabilan negara.

Menurut Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Ahmad Amzad Hashim, rakyat boleh melihat dengan jelas beliau berbohong ketika sidang media petang tadi dengan mendakwa telah menyerahkan butiran lengkap sokongan yang diperolehi seperti akuan bersumpah ahli parlimen kepada Yang Dipertuan Agung.

"Perkara tersebut diperjelaskan semula Istana Negara bahawa Anwar hanya memaklumkan angka tanpa sebarang senarai nama Ahli Parlimen atau bukti berkaitan.

"Saya fikir beliau telah mengecewakan seluruh penyokong dia sendiri, negara sementelah lagi. Beliau akan menjadi semakin tidak relevan oleh peristiwa ini.

"Mungkin sudah tiba ketikanya beliau memikirkan untuk mengundurkan diri," katanya dalam satu kenyataan semalam.

Mengulas lanjut, Timbalan Menteri Sains, Tenaga dan Inovasi (MOSTI) itu berkata, pihaknya mengambil pendirian untuk tidak terlalu terbabit dalam sandiwara politik tidak berkesudahan itu.

"Sebaliknya, kami (Perikatan Nasional) akan terus bekerja keras untuk memperbaiki kesejahteraan rakyat dan negara. Kita tidak mahu tumpuan kita disibukkan dengan permainan sandiwara politik yg merugikan semua pihak.

"Kerana itu kita tidak terkejut apa yg berlaku hari ini. Kita tahu Anwar Ibrahim tiada angka itu," tambah beliau.


Tag: