• 18 Ogos 2022 | 20 Muharam 1444

Astaka ESEmBAS Terengganu Tersergam Indah Selepas 22 Tahun

KEMAMAN, 2 Oktober - Tersergam indah bangunan Astaka Serba Guna Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Badrul Alam Shah (BAS) atau lebih dikenali panggilan ESEmBAS setelah penambahbaikan struktur atap Astaka sedia ada hanya mempunyai lantai yang belum siap.

Penantian 22 tahun akhirnya diselesaikan oleh Ahli Parlimen Kemaman, Che Alias Hamid setelah peruntukan RM41,000 dikeluarkan bagi menyelesaikan pembinaan Astaka ESEmBAS sehingga ianya dapat dimanfaatkan oleh guru-guru dan pelajar-pelajar sekolah akan datang.

strukur lama astaka ESEmBAS

“Kemudahan astaka yang siap sepenuhnya akan digunakan untuk aktiviti-aktiviti dengan jayanya dan lebih bersemangat dalam latihan kokurikulum sekolah,” ujar Pengetua SMK BAS, Mohd Anuwa Hamzah.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Penyerahan Astaka Serba Guna SMK BAS di Dewan Serba Guna, semalam.

Sementara itu, menurut Che Alias Hamid, SMK BAS adalah sekolah kedua selepas SMK Air Puteh yang dapat disiapkan sepenuhnya pembinaan Astaka bagi kegunaan aktivti-aktiviti kokurikulum.

"ESEmBAS juga adalah sekolah ‘top” di daerah Kemaman dalam pendidikan,” tambahnya dalam ucapan ketika penyerahan astaka.

Hadir sama dalam majlis tersebut, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kemasik, Ir. Saiful Azmi Suhaili dan Penolong Pegawai Pendidikan Daerah Kemaman, Abu Hurairah Abu Bakar.


Tag: