• 26 Sept 2023 | 11 Rabiul Awal 1445

Harmonikan Muafakat Nasional Demi Kebajikan Rakyat

KUALA TERENGGANU, 23 Februari - Semangat Muafakat Nasional diteruskan antara PAS Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Buruk dan UMNO DUN Batu Buruk dengan jalinan kerjasama dalam bentuk agihan Bantuan Ekonomi Rakyat Terengganu (BERKAT), semalam.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Buruk, Muhammad Khalil Abdul Hadi menyifatkan gandingan tersebut adalah penting bagi memastikan kebajikan rakyat terbela secara keseluruhannya.

“Tumpuan utama kerajaan negeri Terengganu adalah berkhidmat untuk rakyat, tanpa mengira fahaman parti politik masing-masing.

“Perkara ini amat releven terutamanya ketika mendepani cabaran ekonomi yang genting dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)," jelasnya.

Tambahnya, seramai 100 orang yang terjejas pendapatan sepanjang tempoh PKP telah menerima sumbangan berupa wang tunai RM100 seorang manakala selebihnya telah disampaikan oleh Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) setempat dalam Dun Batu Buruk.

Beliau berkata ketika menghadiri majlis serahan Bantuan BERKAT di Dewan Terbuka Balai raya Kg. Padang Gong Pak Maseh, semalam.

Turut hadir, Ketua Urusetia UMNO DUN Batu Buruk, Latif Ibrahim serta ahli-ahli Jawatankuasa UMNO DUN Batu Buruk.

Sementara itu, Ketua Urusetia UMNO DUN tersebut, Latif Ibrahim, merakamkan penghargaan kepada pihak penganjur khususnya ADUN Batu Buruk yang telah menjemput pihaknya dalam majlis agihan tersebut.

“Saya mengucapkan terima kasih kepada ADUN Batu Buruk atas sumbangan ini dan saya harapkan kerjasama ini dapat diteruskan lagi pada masa akan datang,” katanya.

Untuk pengetahuan, majlis dijalankan secara sederhana mengikuti Prosedur Operasi Standard (SOP) dengan menjaga penjarakan fizikal antara penerima dan mengimbas suhu sebelum membuat pendaftaran.