• 13 Jul 2024 | 6 Muharam 1446

Mangsa Kebakaran di Kemaman Terima Bantuan Baiki Rumah

KEMAMAN, 16 Disember – Mangsa yang terlibat dengan kebakaran di Kampung Batu 14, Seberang Tayor baru-baru ini telah menerima bantuan baiki rumah dan keperluan asas oleh kerajaan negeri.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Air Putih, Mohd Hafiz Adam berkata sumbangan tersebut disegerakan sebaik sahaja proses penilaian selesai dibuat.  

Katanya, bantuan seperti toto, bantal, dan makanan telah diberikan kepada keluarga mangsa melalui Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) Dewan Undangan Negeri (DUN) Air Putih semalam.

“Semoga sumbangan awal ini dapat meringankan dan dapat membantu sedikit sebanyak dalam musibah yang dialami oleh keluarga mangsa” katanya ketika ditemubual pemberita semalam.

Sementara itu, Suhaimi Awang, 60, yang merupakan pemilik rumah terbakar itu melahirkan rasa syukur atas sumbangan dari pihak kerajaan dan agensi terlibat.

Selain itu, dia berharap agar bantuan baik pulih rumah dapat dipercepatkan untuk kemudahan, keselamatan dan perlindungan buat keluarganya.

 

 

 

 


Tag: