• 26 Mei 2024 | 18 Zulkaedah 1445

MB Terengganu Puji Petugas, Kerjasama Agensi Hadapi Banjir

KUALA TERENGGANU, 21 November - Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar memuji kerjasama agensi dalam menghadapi banjir di negeri itu.

"Saya rasa pengurusan terbaik, semua agensi dan individu yang bekerja menangani bencana ini melaksanakan tugas dengan baik," katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita dalam kunjungannya ke Pusat Pemindahan Sementara (PPS) Sekolah Kebangsaan (SK) Chendering, hari ini.

Tambahnya, situasi itu dapat dilihat dalam kunjungannya ke PPS SK. Bukit Gasing awal pagi tadi yang memperlihatkankerjasama dari semua pihak berjalan lancar.

"Cuma, kita hendak pastikan bekalan terutama bahan makanan dalam keadaan boleh digunakan.

"Saya rasa, bekalan telah dihantar lebih awal oleh Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) dan ia tiada masalah (sekiranya banjir berlarutan)," ujarnya.

Dalam pada itu, calon PAS bagi Pilihan Raya Kawasan (PRK) Kemaman itu menegaskan proses kempen yang dijalankan tidak akan mengganggu tugasan dalam menguruskan bencana banjir di negeri itu.

"Tiada, tiada (timbul isu), insya-Allah.

"Dari segi kempen, tetap akan dijalankan melalui pelbagai cara.

"Jentera parti melaksanakan tugas dengan baik sekali. Mereka telah merancang dua minggu sebelum penamaan calon dan bekerja dengan baik," katanya.

 

 

 

 

 

 

 


Tag: