• 25 Mei 2024 | 17 Zulkaedah 1445

Pelbagai Usaha Tingkat Ekonomi Terengganu

KUALA TERENGGANU, 13 Julai – Pelbagai usaha dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri dalam meningkatkan pertumbuhan ekonomi Terengganu.

Menteri Besar, Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri berkata beberapa potensi sedang dipertimbangkan supaya mewujudkan lebih banyak peluang pekerjaan kepada rakyat negeri ini.

Katanya, pelbagai perancangan diperolehi yang bakal dilaksanakan melalui perbincangan bersama Menteri Pelaburan, Perdagangan dan Industri Malaysia, Senator Datuk Seri Utama Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz.

“Perbincangan tersebut diadakan di Pejabat Menteri, Menara MITI di sini," katanya dalam kenyataan di laman Facebook Rasmi miliknya pada hari ini.

Tengku Zafrul melahirkan ucapan terima kasih atas kunjungan hormat Menteri Besar Terengganu ke Pejabat MITI.

“Kami telah bertukar pandangan mengenai peranan kerajaan negeri untuk membawa matlamat pembangunan ekonomi di Terengganu agar manfaatnya dapat dirasai oleh rakyat.

“Kami juga turut membincangkan halatuju pembangunan ekonomi untuk meningkatkan peluang pekerjaan dan menghasilkan pendapatan baharu kepada Kerajaan Negeri Terengganu Darul Iman," ujarnya.

Tengku Zafrul sempat berseloroh, waktu datang ke Terengganu tempoh hari, Menteri Besar belanja makan nasi dagang ikan aya, minta maaf, kat MITI tak ada menu istimewa.

 


Tag: