• 21 Apr 2024 | 12 Syawal 1445

PKM ADUN Kemasik Tawar Pengangkutan Van Percuma

KEMAMAN, 1 Julai - Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) ADUN Kemasik, mengambil satu inisiatif untuk membantu memudahkan urusan warga DUN Kemasik dengan menawarkan khidmat van percuma.

Khidmat pengangkutan khas tersebut untuk menghantar mereka-mereka yang ada temu janji vaksinasi di Pusat Pemberian Vaksin (PPV), Dewan Sri Amar Cukai Kemaman.

Di mana pengangkutan percuma itu adalah bagi sesiapa yang tiada kenaikan untuk ke sana, perjalanan pergi dan balik juga memakan masa 45 minit. Pihak PKM ADUN Kemasik akan pergi mengambil penerima vaksin dari rumah ke rumah, dengan mengikut SOP yang telah ditetapkan.

Kebanyakkan dari penumpang adalah warga emas.

Bantuan ini akan terus menerus berjalan sehingga peratusan yang disasarkan berjaya dicapai, bagi memutuskan rantaian Covid-19 dikalangan semua komuniti setempat.

"Terima kasih sangat kerana membawa pak cik dan mak cik ke sini (PPV), mari ambil dari rumah sampai ke sini (PPV) lepastu hantar balik semula ke rumah." - Penumpang.

"Sudah semestinya, ini ialah langkah yang baik untuk mempercepatkan proses vaksinasi dan ianya juga dapat memudahkan urusan penerima menerima vaksin.

"Dengan harapan, situasi pandemik ini berakhir secepat mungkin dengan melandaikan lengkuk jangkitan Covid-19." - ADUN Kemasik, Ir Saiful Azmi Suhaili.


Tag: