• 03 Dis 2021 | 27 Rabiul Akhir 1443

PSMZA Anjur 'E-Sport', Tarik 259 Peserta

DUNGUN, 7 Oktober - Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin (PSMZA) telah menganjurkan E-Sport Vibrant ICT Exploration (VICTEX’20) atau sukan elektronik dan berjaya menarik sekitar 259 peserta.

Pengarahnya, Mohd Fikri Ismail berkata, ia merupakan acara dalam format elektronik yang memerlukan strategi dan daya tahan tinggi dalam masa yang sangat singkat. 

"Program hasil kerjasama antara Jabatan Sukan, Kokurikulum Dan Kebudayaan(JSKK) dan Jabatan Teknologi Maklumat Dan Komunikasi (JTMK) telah berjaya menarik minat seramai 259 orang pelajar yang telah berentap dengan keupayaan dan kemahiran masing-masing sepanjang empat hari bermula 4 hingga 7 Oktober 2020, " katanya. 

Beliau berkata demikian ketika berucap di Majlis Perasmian Penutup VICTEC´20 E-Sport dan Pelancaran Hari Riadah PSMZA yang berlangsung di Dewan PSMZA. hari ini. 

Dalam ucapan tersebut, beliau turut menyentuh objektif pelaksanaan Hari Riadah PSMZA yang akan diadakan pada setiap hari rabu.

Katanya, ia bertujuan untuk meningkatkan kecergasan fizikal kakitangan dan pelajar agar dapat mengurangkan tekanan emosi dan mental. 

"Isu kesihatan pekerja merupakan impak tersembunyi yang dibimbangi akan membawa kesan yang buruk sekiranya tidak ditangani dengan baik," ujarnya lagi. 


Tag: