• 22 Mei 2024 | 14 Zulkaedah 1445

1,000 Pek Bubur Lambuk Percuma di ‘Drawbridge’

KUALA TERENGGANU, 12 Mac - Pengguna Jambatan Angkat (‘Drawbridge’) di sini dirai dengan 1,000 pek Bubur Lambuk percuma menjelang awal Ramadan semalam yang ditaja oleh Duyong & Marina Resort dan TI Properties Sdn Bhd (TI Properties).

Pengurus Besar Duyong & Marina Resort, Wan Mohd Faizul Wan Abas berkata bubur berkenaan di masak di dapur Duyong & Marina Resort dan beliau bersama Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) TI properties, Awasi Mohamad serta kira-kira 30 kakitangan dari kedua-dua anak syarikat kerajaan Terengganu itu membahagi-bahagikan makanan tersebut kepada orang ramai  di jambatan terebut bermula jam 4.00 petang sehingga habis jam 5.30 petang.

Menurutnya aktiviti itu bukan pertama kali diadakan kerana bulan puasa tahun lalu Duyong & Marina Resort turut berbuat demikian untuk meraikan pengguna  Jambatan Sultan Mahmud di sini..

"Ini adalah aktiviti CSR (Tanggungjawab Sosial Korporat) kami di samping turut mempromosikan pakej buffer dan sewaan bilik dengan harga berpatutan menjelang Ramadan tahun ini.

"Semua maklumat berkiatan boleh didapati di laman web Duyong & Marina Resort dari sekarang," katanya ketika ditemui di jambatan tersebut semalam.

Sementara itu Awasi berkata sebagai pengurus jambatan angkat (sejak tahun 2019) TI Properties  telah menjalankan aktiviti CSR itu menjelang Ramadan bermula tahun lepas dan ini kali kedua aktiviti tersebut diadakan dengan kerjasama Duyong & Marina Resort.

Katanya, sempena Ramadan bulan yang mulia ini,TI Properties menjemput orang ramai berkunjung ke menara Jambatam Angkat untuk berbuka puasa dengan juadah yang disediakan dengan harga berpatutan.

"Di menara Jambata Angkat ini terdapat  galeri 'Skybridge’ yang terletak di menara tinjau jambatan tersebut di samping katering  dengan menyediakan pelbagai juadah  berbuka puasa di menara bersebelahan," jelasnya.

Katanya aktiviti tersebut juga merupakan aktiviti CSR menjelang Ramadan dan pelbagai aktiviti lain turut diadakan termasuk menyantuni 90 orang anak yatim dari beberapa dearah di negeri ini.

"Orang ramai dijemput hadir untuk menikmati pemandangan cantik di samping melawat galeri serta berbuka puasa bagi merasai kelainan di ‘Drawbridge’ Terengganu tahun ini," ujarnya.

 


Tag: