• 26 Okt 2021 | 19 Rabiul Awal 1443
Pengerusi Lembaga Pengarah UMT Dato' Mohammed Azlan Hashim dan Dr. Nor Aeini bersama penerima anugerah.

Seramai 153 warga Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dari pelbagai perkhidmatan terpilih menerima anugerah sempena Majlis Anugerah Tahunan 2018 di Kampus UMT Gong Badak, semalam.

Empat kategori anugerah iaitu Anugerah Perkhidmatan Cemerlang, Anugerah Khas Perkhidmatan Cemerlang, Anugerah Julangan Bakat dan Anugerah Khas Naib Canselor disampaikan sebagai mengiktiraf komitmen, jasa dan budaya kerja cemerlang warga kerja dalam tugas mahupun penglibatan aktif dalam sosial dan kemasyarakatan.

Naib Canselornya, Profesor Dato' Dr. Nor Aeini Mokhtar berkata, pengiktirafan itu dapat mewujudkan persaingan sihat antara warga kerja dalam memberikan perkhidmatan terbaik.

Dr. Nor Aeini Mokhtar.

"Para penerima anugerah malam ini merupakan contoh kepada rakan sekerja untuk mengikut langkah kecemerlangan pada masa akan datang.

"Jadikan ia sebagai dorongan untuk memberik komitmen dalam melebarkan kecemerlangan UMT sebagai universiti terunggul dan penyumbang kesejahteraan rakyat dan kelestarian alam," katanya.

Dalam pada itu, penerima Anugerah Khas Naib Canselor, Helmi Khalil merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada pihak UMT.

"Bukan senang untuk seorang staf bukan akademik menerima anugerah tertinggi di universiti. Saya berharap UMT akan terus mengiktiraf hasil tugas staf bukan akademik yang sebenarnya turut menyumbang kepada kecemerlangan universiti," katanya.

Beliau terpilih menerima sijil khas dan wang tunai RM 3,000 selepas menyelamatkan seorang pelajar antarabangsa yang lemas di kolam renang UMT.

Helmi menerima Anugerah Khas Naib CanselorTag: