• 24 Mei 2024 | 16 Zulkaedah 1445

20,000 Orang Serbu Rumah Terbuka MB Terengganu

KUALA TERENGGANU, 10 April - Majlis Hari Raya Aidilfitri Menteri Besar Terengganu berlangsung meriah dengan kehadiran sekitar 20,000 pengunjung di Kediaman Seri Iman, Batu Buruk di sini.

Majlis yang bermula pada pukul 11 pagi hingga jam 2.00 petang itu bukan sahaja dihadiri kalangan rakyat beragama Islam malah turut dimeriahkan dengan kehadiran komuniti bukan Islam.

Pelbagai juadah disediakan kepada orang ramai yang hadir seperti sate ikan, nasi impit, ketupat, pulut, tapai, rendang ayam dan daging, lemang serta pelbagai jenis minuman.

Para pengunjung tidak melepaskan peluang beramah mesra serta berswafoto dengan Menteri Besar, Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar dan isterinya Toh Puan Seri Tuan Faizah Tuan Abd Rahman.

Dalam majlis itu, kanak-kanak yang hadir turut diraikan apabila menerima sumbangan duit raya daripada pemimpin nombor satu negeri Terengganu itu.

Kehadiran pengunjung dilihat amat menggalakkan apabila ada diantara mereka terpaksa memakirkan kenderaan sejauh kira-kira lima kilometer dan berjalan kaki menuju ke majlis tersebut.

 

 

 

 


Tag: