• 22 Mei 2024 | 14 Zulkaedah 1445

62 'Duyufurrahman' DUN Bukit Tunggal Dirai

Oleh : Muhammad Safwan Syakir Mohd Noor

KUALA NERUS, 12 Mei – Seramai 62 jemaah duyufurrahman (bakal tetamu Allah) Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Tunggal dirai dalam majlis yang diadakan di Masjid Bukit Kandis Kuala Nerus di sini.

ADUN Bukit Tunggal, Sr Zaharuddin Zahid turut berpeluang hadir bagi menyampaikan sumbangan berbentuk wang tunai serta cenderahati kepada para jemaah tersebut.

Katanya, selamat berangkat kepada insan-insan yang terpilih menjadi tetamu Allah SWT di bumi Mekah bagi menunaikan ibadah Haji pada tahun ini.

“Dalam melaksanakan perintah Allah ini, setiap halangan perlu ditangani dengan penuh sabar dan mengharapkan pertolongan-Nya.

“Bagi yang belum ada rezeki, sama-sama kita berterusan tetapkan niat untuk menjejakkan kaki ke sana bagi melunaskan kewajipan sebagai orang Islam,” katanya ketika majlis berkenaan kelmarin.

Tambah Zaharuddin, semoga segala amal ibadah yang akan dilaksanakan di sana diterima serta diberkati-Nya.

Beliau juga turut menekankan pentingnya menjalankan ibadah haji dengan penuh kesabaran dan kekhusyukan.

Majlis diakhiri dengan solat hajat bersama bagi memohon keberkatan dan diterimanya amalan mereka, di mana suasana kesyukuran dan harapan turut menyertai setiap doa yang dipanjatkan.

“Semoga perjalanan mereka ke Makkah diberkati oleh Allah SWT dan ibadah haji mereka diterima dengan sepenuhnya,” ujarnya.

 


Tag: