• 18 Apr 2024 | 9 Syawal 1445

ADUN Batu Buruk Belanja Kek Sempena Hari Guru

KUALA TERENGGANU, 18 Mei – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Buruk, Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi mengagihkan sebanyak 28 biji kek bersempena sambutan Hari Guru yang diadakan pada 16 Mei lalu.

Kek tersebut telah diagihkan kepada setiap sekolah menengah, sekolah rendah, madrasah tahfiz dan Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) yang terletak dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Buruk. 

Penyelia i-MITS DUN Batu Buruk, Ustaz Nik Rosdi Nik Jusoh menghantar kek ke SMK Dato' Razali

“Agihan kek bersempena hari guru ini merupakan program tahunan yang saban tahun kita akan adakan untuk dihantar kepada sekolah-sekolah yang ada dalam DUN ini.

“Namun, agihan ini telah terhenti selama 2 tahun yang lalu ekoran penularan wabak Covid-19 yang mengakibatkan tiada sebarang penganjuran majlis diadakan.

“Alhamdulillah, walaupun telah 2 tahun tidak diadakan majlis sambutan Hari Guru, pada tahun ini saya lihat sambutan yang diadakan pada tahun ini sangat meriah,” kata Penyelia Institut Modal Insan Terengganu Sejahtera (i-MITS) DUN Batu Buruk, Ustaz Nik Rosdi Nik Jusoh ketika ditemui pemberita. 

Beliau yang mewakili ADUN Batu Buruk dalam agihan kek tersebut berkata pihak Pusat Khidmat Masyarakat ADUN Batu Buruk telah terbahagi kepada dua kumpulan bagi memastikan kek tersebut dapat dihantar tepat pada masanya. 

Sementara itu, ADUN Batu Buruk, Ustaz Muhammad Khalil dalam satu hantaran di laman Facebook beliau mengucapkan tahniah kepada semua sekolah yang telah mengadakan majlis sambutan Hari Guru dan berharap agar dapat turut bersama dalam program-program yang akan datang. 

“Semoga agihan kek ini sedikit sebanyak dapat terus mengeratkan hubungan antara pihak sekolah dengan Pusat Khidmat Masyarakat ADUN Batu Buruk,” tambahnya.