• 14 Apr 2024 | 5 Syawal 1445

Agihan Air Minuman Fasa Kedua Di DUN Tepoh Bermula Esok

KUALA NERUS, 1 September - Penduduk di Dewan Undangan Negeri (DUN) Tepoh akan menerima air minuman fasa kedua pada Khamis selepas pengagihan fasa pertama berakhir semalam.

Mekanisme pembahagian secara berperingkat menjadi kaedah alternatif di peringkat DUN tersebut bagi mengatasi beberapa masalah berbangkit.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tepoh, Hishamuddin Abdul Karim berkata melalui cara demikian seluruh penduduk terjejas bekalan air akibat 'Krisis Air Berangan' akan menerima lima kotak bekalan air tersebut sebagaimana dijanjikan kerajaan.

"Agihan diserahkan sepenuhnya kepada budi bicara pihak Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) dalam menggunakan kaedah pengagihan yang dirasakan sesuai untuk penduduk.

"Insya-Allah, kami akan berusaha agar tidak ada yang tercicir, meskipun demikian, memahami kelemahan manusiawi, kami alu-alukan maklum balas kepada pihak kami secara terus atau melalui JPKK masing-masing," ujarnya melalui  suatu kenyataan di facebooknya semalam.

Katanya, jika masih ada penduduk yang tercicir daripada bantuan tersebut, diminta agar memaklumkan segera kepada pihaknya untuk diambil tindakan selanjutnya dengan segera.

"Atas sebarang kelemahan, kami memohon jutaan kemaafan dan akan sentiasa memperbaiki mutu perhidmatan dengan sebaik-baiknya, dari semasa ke semasa," katanya.

Bekalan air minuman berkenaan melibatkan 26 JPKK yang kesemuanya telah direkodkan mengikut bilangan rumah, jumlah agihan yang telah disampaikan sebanyak 18,367 serta baki yang masih perlu dihantar untuk diselesaikan pada fasa kedua bermula esok.

.

 


Tag: