• 25 Mei 2024 | 17 Zulkaedah 1445

'Bantuan Ini Saya Gunakan Untuk Mencari Rezeki'

MARANG,16 Jun - Bantuan berupa peralatan keperluan berniaga bernilai RM5,000 yang diberikan oleh kerajaan akan dimanfaatkan untuk mencari rezeki buat keluarga, ujar penerima insentif terbabit.

Khairul Yusmadi Mustaffar, 48, berasa amat gembira dan berterima kasih kepada pimpinan kerajaan kerana dengan bantuan itu dia dapat membangunkan kembali perniagaannya.

“Pemberian ini, dapat membantu saya untuk meneruskan perniagaan serta menggantikan peralatan yang lama kerana peralatan yang sedia ada untuk berniaga sudah tidak boleh digunakan lagi,” jelasnya.

Beliau berkata demikian kepada Urus Setia Penerangan Darul Iman selepas Majlis Peningkatan Pendapatan dan Penyerahan Bantuan Peralatan Perniagaan yang  di Dewan dirasmikan Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar di Dewan Terbuka, Sekolah Kebangsaan Seberang Marang di sini semalam.

Turut hadir Pengarah Pembangunan Negeri, Dato’ Indera Nik Nasarudin Mohd Zawawi.

Sementara itu, seorang tukang jahit, Nur Azliani Anzarina, 31, turut melahirkan rasa gembira dan berterima kasih kepada kerajaan atas bantuan mesin jahit bermutu tinggi.

“Melalui bantuan ini sangat membantu saya untuk meneruskan pekerjaan serta dapat meningkatkan mutu kerja lebih baik lagi dengan adanya mesin jahit ini.

“Tidak lupa juga, saya ingin mengucapkan terima kaseh juga kepada JPKK Kampung Kelulut kerana membantu saya dalam permohonan e-Kasih ini sehingga lulus," katanya.

 


Tag: