• 24 Mei 2024 | 16 Zulkaedah 1445

Dr Sam Bawa Keluhan Rakyat di Rumah Terbuka Madani

KUALA NERUS, 10 Mei - Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar membawa keluhan, pandangan dan harapan rakyat di Majlis Sambutan Aidilfitri Madani peringkat negeri semalam.

Ujarnya, apa jua suara yang dilontarkan rakyat perlu diberikan perhatian oleh semua pihak sama ada pemimpin di peringkat kerajaan negeri mahupun persekutuan.

"Saya rumuskan keluhan rakyat ini dengan kata kunci 'impian kita semua', adalah menjadi impian kita untuk negara dan negeri ini akan terus mencapai kemajuan bertunjangkan keharmonian dan perpaduan antara rakyat yang pelbagai.

"Impian kita, negara dan negeri ini lebih aman dengan menjunjung politik matang yang menoktahkan pengalaman 'Politik MachiaVelli', politik fitnah, politik dendam dan dikriminasi, (juga) impian kita negara ini yang bermula dari Perlis hingga ke Sabah rakyatnya mendapat perhatian yang saksama, tanpa dibaluti warna yang berbeza dan menyisihkan.

"Impian kita, pengalaman dan semangat federalisme yang termaktub kukuh dalam perlembagaan, terus mengakrab dan mempererat, bukan merosak dan menjarak hubungan," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika berucap di Majlis Sambutan Aidilfitri Madani 2024 yang dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Anwar Ibrahim di Perkarangan Kompleks Sukan Gong Badak, Kuala Nerus, di sini.

Turut hadir, Ketua Setiausaha Negara, Mohd Zuki Ali dan Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu, Tengku Seri Bijaya Raja.

Ahmad Samsuri berkata, adalah menjadi impian setiap rakyat agar pemimpin negara dan negeri saling kuat memperkuat.

"Laksanakan amanah dipundak masing-masing dengan penuh integriti, agar kita semua dipertemukan semula di Syurga-Nya nanti.

"Saya percaya inilah impian kita semua yang perlu kita capai, demi 'Malaysia Sejahtera'," ujarnya.