• 16 Jun 2024 | 9 Zulhijah 1445

MARANG, 29 November - Seorang ibu tunggal di Kampung Kubu, Azizah Samirah Setapa yang tinggal dalam keadaan ketakutan terharu apabila mendapat pembelaan sewajarnya daripada wakil rakyat.

Azizah berkata, rumahnya ditimpa pokok getah menyebabkan dia keluarga bimbang dengan keselamatan diri.

Namun dia bersyukur kerana tindakan pantas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pengkalan Berangan, Sulaiman Sulong menyebabkan mereka berasa lega.

"Insiden tragis ini berlaku di kawasan tersebut, mengakibatkan kerosakan terhadap atap rumah saya.

"Saya yang tinggal bersama beberapa anaknya yang lain, masih terkejut dengan kejadian yang menyebabkan keresahan dan kebimbangan dalam keluarganya," katanya ketika ditemui pemberita baru-baru ini.

Menurut Azizah, kerosakan atap rumahnya tidak hanya menyebabkan mereka terdedah kepada cuaca, tetapi juga menimbulkan ketakutan dan kegelisahan dalam diri Azizah dan anak-anaknya.

Namun, jelasnya, Sulaiman Sulong telah memberi perhatian segera terhadap kejadian ini.

Ujar Sulaiman, pihaknya terus mengambil mengambil tindakan segera untuk memastikan bantuan diberikan dengan secepat yang mungkin kepada Azizah dan keluarganya yang terkesan.

"Diharap bantuan ini memberikan sedikit kelegaan kepada Azizah dan keluarganya yang sedang berhadapan dengan cabaran ini," katanya.