• 03 Feb 2023 | 12 Rejab 1444

JPKK Ejen Kesejahteraan Rakyat

DUNGUN, 14 Januari - Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) merupakan ejen kesejahteraan kepada rakyat melalui perkhidmatan yang mereka berikan.

Pegawai Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi, Ghazali Sulaiman berkata, pengorbanan barisan hadapan dalam masyarakat itu tiada berbelah bahagi.

"Melalui mereka lah setiap agenda dan perancangan Kerajaan Negeri Terengganu menjadi mudah dan lancar, sudah menjadi lumrah setiap perkara kebaikan yang dilakukan mesti ada yang suka ataupun tidak suka.

"Kita tidak boleh memuaskan hati semua pihak, apa yang penting terus berkhidmat menjadi mata rantai kepada kerajaan serta terus menghulurkan khidmat bakti," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pihak media, mengulas mengenai Watikah Pelantikan JPKK, semalam.

Mengenai kenaikan gaji dari RM 900 ketika Majlis Pengurusan Komuniti Kampung kepada RM 1,000 selepas dijenamakan semula sebagai JPKK memang relevan.

"Walaupun mereka tidak mengambil kisah pun mengenai gaji tetapi apa yang diputuskan oleh kerajaan itu merupakan satu pengiktirafan kepada mereka.

"Insya Allah 23 MPKK dalam DUN Bukit Besi ini sedia untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik dengan iltizam baru pada tahun 2021," ujarnya.

 


Tag: