• 31 Mac 2023 | 9 Ramadhan 1444

Khairunnisa' Beri Suntikan Semangat Kepada Calon STPM

DUNGUN, 22 Mac- Persatuan Isteri Wakil Rakyat dan Bekas Wakil Rakyat Terengganu (Khairunnisa') menemui calon Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) bagi memberi suntikan semangat kepada mereka.

Wakil Khairunnisa', Rugayah Mahmood berkata, memandangkan terikat dengan prosedur operasi standard (SOP) disebabkan pandemik COVID-19, sebahagian besar pelajar yang tinggal di asrama tidak dapat bertemu ibu bapa masing-masing seperti kebiasaan tahun-tahun sebelum ini. 

"Kalau sebelum ini, ibubapa dapat hadir bertemu anak-anak mereka sebelum peperiksaan bermula tetapi kali ini tidak, jadi dengan kehadiran kami sedikit sebanyak dapat memberi semangat dan dorongan untuk mereka terus mencipta kejayaan dalam peperiksaan tersebut," katanya. 

Rugayah yang juga isteri Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rantau Abang, Alias Harun berkata demikian ketika ditemui sewaktu hadir ke salah sebuah sekolah untuk menyampaikan sumbangan kit makanan yang mengandungi roti dan air mineral. 

Sebelum ini Khairunnisa' telah menyumbang kit yang serupa kepada calon SPM 2020 di enam buah sekolah menengah di DUN itu. 

 


Tag: