• 26 Jul 2024 | 19 Muharam 1446

MB Minta Imam Doakan Kewangan Negeri Makin Mengukuh

KUALA TERENGGANU, 3 Julai - Menteri Besar, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri memohon agar para imam mendoakan supaya kedudukan kewangan negeri semakin mengukuh dan berada dalam keadaan stabil.

Katanya, perkara itu sangat penting bagi memastikan segala agenda untuk menjaga kebajikan rakyat dan para imam di negeri ini berjaya dilakukan. 

"Berdoalah supaya kedudukan kewangan kita mengukuh dan berada dalam keadaan stabil, bertambah dari segi 'cash flownya', insya-Allah.

"Sesungguhnya saya percaya para imam yang ada ini akan menjalankan tanggungjawab dengan penuh komited, istiqamah serta berdisiplin sebagai golongan yang paling hampir dengan anggota masyarakat di negeri Terengganu," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika menyempurnakan Majlis Penyerahan Bayaran Bantuan Khas 'One-off' 2023' kepada imam ketiga masjid mukim negeri Terengganu, di Perkarangan U2, Wisma Darul Iman, di  sini, hari ini.

Turut hadir, Setiausa Kerajaan Negeri, Tengku Seri Bijaya Raja dan Penegerusi Jawatankuasa Penerangan, Dakwah dan Pemerkasaan Syariah negeri, Dr Muhammad Khalil Abdul Hadi.

Dalam pada itu, Khalil turut menharapkan agar para imam mengambil peluang yang ada untuk sentisa berdoa kepada Allah agar dikurniakan keamanan, kemakmuran dan kerahmatan.

"Kepada negeri kita ini dan ke atas seluruh umat Islam," ujarnya.

 


Tag: