• 07 Dis 2021 | 2 Jamadil Awal 1443

Nikmat Aidiladha, 1,500 Keluarga Terima Sumbangan Daging Korban

 

KUALA NERUS, 4 Ogos - Lebih 1,500 pek bungkusan daging korban diagihkan melalui Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) kepada penduduk kurang berkemampuan di Dewan Undangan Negeri (DUN) Tepoh semalam.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tepoh, Hishamuddin Abdul Karim berkata, sebanyak 10 ekor lembu telah dikorbankan di Surau Kampung Pak Tuyu, manakala pada Hari Raya pertama sebanyak enam ekor lembu pula dikorbankan di sini.

"Hari ini dua ekor dari lembu Charolais, seekor dari jenis Brahman dan bakinya lembu baka tempatan yang bersaiz besar," katanya selepas acara korban di sini.

Turut hadir sama Pegawai Daerah Kuala Nerus, Ariffin Abdullah, wakil pegawai PDRM, pegawai Jabatan Veterinar dan Pasukan Penguatkuasa Syariah Jabatan Hal ehwal Agama Terengganu (JHEAT).

Terdahulu, Pusat Khidmat Dun Tepoh juga telah mengagihkan 12 ekor lembu korban mengikut zon Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) dan menyerahkan pengurusan korban tersebut kepada zon masing-masing.

Tambahnya lagi, kru korban hari ini mengenakan uniform kuningbagi melahirkan perasaan positif dan optimis. 

Katanya lagi, daripada awal proses ini dijalankan, semua krew bekerjasama dan bertungkus lumus menjayakan misi korban yang suasananya sedikit berbeza akibat COVID-19.


Tag: