• 19 Mei 2024 | 11 Zulkaedah 1445

Pengasas Kalislab Teruja MB Hadir ke Pelancaran Produk

KUALA TERENGGANU, 9 Mac - Pengasas Kalislab FAM Sdn Bhd, Dr Razin Jaafar berbesar hati apabila Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar turut hadir dalam pelancaran produk baharu mereka.

Dr Razin berkata, pihaknya telah melancarkan Stella Coconut Ghee Chocolate Spread dan juga Stella Matcha Rossa Spread sebagai salah satu produk terbaharu syarikat.

Katanya, majlis pelancaran ringkas telah diadakan di Pusat Dagangan Terengganu, TTC sempena Karnival Usahawan Sambutan 30 Tahun YPU Terengganu.

“Dalam majlis ringkas ini, pihak Kalislab amat berterima kasih kepada Yayasan Pembangunan Usahawan (YPU) Terengganu yang banyak membantu dalam promosi.

“Sekali gus menjemput Y.A.B Menteri Besar Terengganu dalam pelancaran Stella,” katanya dalam kenyataan media pada semalam.

Tambah Dr Razin, bersesuaian dengan visi memerdekakan orang dari ubat dan penyakit, Kalislab telah mencipta produk Stella. 

“Ilham terhasilnya produk ini apabila saya mendapat feedback dari pesakit tentang bagaimana sukarnya mencari makanan yang selamat dan dalam masa yang sama sedap dinikmati secara jangka panjang," jelasnya 

Jelasnya lagi, Stella juga adalah penanda aras bagi produk berkualiti premium dan ia sangat penting untuk menjamin agar public tidak jatuh sakit.

Oleh kerana, kandungan makanan yang tidak bermutu dan akhirnya memaksa mereka membelanjakan hidup mereka memakan ubat sepanjang hayat.

“Stella adalah lambang spesifikasi karbohidrat, lemak dan protein yang selamat dan tidak mencetuskan keradangan serta sesuai dimakan semua golongan pesakit dan segenap lapisan umur,” jelasnya.

Menurutnya, pihaknya juga mencipta makanan-makanan baru yang sesuai untuk pesakit yang menghidap penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, stroke, obesiti, kanser, alergik dan lain-lain. 

Sementara itu, Produksi dan R&D, Kalislab FAM Sdn Bhd. Mohd Hazim Ahmad berkata bahan mentah dipilih dengan cermat untuk memastikan. 

“Kesemua offering mencapai standard premium agar selamat serta sedap dan boleh serta menjadi gaya hidup baru masyarakat.

“Bermula hari ini, para peminat boleh merasai keenakkan Stella di booth Kalislab yang bertempat di Galeri B, Pusat Dagangan Terengganu, TTC," katanya.

Beliau berkata, sempena pelancaran produk baru ini juga, Kalislab menawarkan diskaun sehingga 10% kepada pengunjung untuk setiap pembelian produk. 

“50 pembeli Stella terawal juga akan menerima T-Shirt Stella keluaran khas secara percuma.

"Setelah selesai jualan khas Stella di Pusat Dangan Terengganu, TTC selama 3 hari bermula hari ini sehingga 9 Mac nanti, penjualan Stella di platform e-commerce akan bermula pada 10 Mac iaitu di platform Shopee dan TikTok Shop," ujarnya.

Untuk rekod, jenama Kalislab ini telah diasaskan pada tahun 2020 di Bukit Payong, Marang, Terengganu.

 


Tag: