• 29 Nov 2021 | 23 Rabiul Akhir 1443

Warta Darul Iman Jadi Ukuran Rakyat

Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN, 26 Julai- Warta Darul Iman yang diterbitkan oleh Urusetia Penerangan Darul Iman (UPDI) menjadi salah satu medium bagi hebahan segala dasar, info serta maklumat berkaitan Negeri Terengganu kepada umum.

Pegawai Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi, Ghazali Sulaiman berkata, ianya bertindak sebagai ukuran kepada rakyat khususnya untuk menilai kepimpinan kerajaan negeri pada masa kini.

Katanya, kerana itu Warta Darul Iman berbentuk majalah telah menjadi perkara wajib disebarkan dalam apa jua program melibatkan masyarakat.

"Ianya membuktikan kepada masyarakat segala usaha yang telah dilakukan oleh kerajaan kearah merealisasikan sebuah negeri yang maju, berkat dan sejahtera.

"Kita tidak mahu rakyat DUN Bukit Besi buta maklumat, malah menyedari bahawa kerajaan negeri merupakan kerajaan rakyat yang telus dan adil kepada semua," ujarnya.

Beliau berkata demikian kepada pihak media selepas mengagihkan Majalah Warta Darul Iman, di Tapak Pasar Malam Kampung Dendang, baru-baru ini.

 Katanya, UPDI melalui warta berkenaan diyakini telah mengorak langkah yang jauh ke hadapan didalam memyampaikan maklumat.

"Majalah Warta Darul Iman ini telah menjadi majalah yang sentiasa dinanti-nantikan rakyat disini ketika setiap kali kita mengadakan program. 

"Rakyat disini gembira mendapatkannya dengan pelbagai segmen didalamnya, termasuk adanya ruangan jawi tambahan pula ianya dipersembahkan dengan cukup menarik,”katanya. 

Dalam pada itu beliau turut memuji pihak UPDI didalam pelancaran aplikasi terbaru 'TRDI News' baru baru ini. 

"Dengan pelancaran aplikasi berkenaan ianya telah mengorak langkah serta melakukan pembaharuan terkini didalam menyampaikan berita yang penuh berinformasi didalam memenuhi kehendak masyarakat pada masa kini," ujarnya.


 


Tag: