• 21 Jan 2022 | 17 Jamadil Akhir 1443

175 Peniaga Bazar Ramadan Disantuni ADUN Manir

HULU TERENGGANU, 15 April - Keceriaan jelas terpancar pada raut wajah 175 peniaga Bazar Ramadan Pasar Manir di sini, apabila menerima kunjungan dan sumbangan kurma dan takwim Ramadan daripada Pusat Khidmat Masyarakat DUN Manir, semalam.

Selain itu, program yang turut mendapat kerjasama daripada Penganjur Bazar, Kelab Kebajikan Sahabat Sejahtera Manir juga mengedarkan apron kepada semua peniaga di pasar ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Manir, Ustaz Hilmi Dato’ Harun berkata, agihan tersebut bertujuan merapatkan lagi silaturahim antara masyarakat.

"Selain melakukan agihan sumbangan, kita juga turut mengambil peluang untuk beramah mesra dengan peniaga-peniaga di sini yang majoriti daripadanya adalah penduduk di kawasan DUN Manir.

"Rata-rata peniaga ditemui menyambut baik program dilaksanakan ini kerana dengan cara ini dilihat mampu menjadi medan mengeratkan hubungan silaturahim antara pemimpin dengan masyarakat," katanya ketika ditemui pemberita.

Hilmi juga berkata, program sebegini merupakan salah satu acara tahunan yang dianjurkan dan akan diteruskan pada masa akan datang.