• 18 Mei 2024 | 10 Zulkaedah 1445

230 KIR Terima Kit Bantuan BERKAT 3.0 Di Seri Bandi

KEMAMAN, 22 Jun - Seramai 230 Ketua Isi Rumah (KIR) menerima kit bantuan BERKAT 3.0 yang terdiri daripada golongan sasar berikutan pelaksanan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) oleh kerajaan di Bandar Seri Bandi, Kijal.

Ianya melibatkan tiga Jawatankuasa Pembangunan Keselamatan Kampung (JPKK) di kawasan tersebut iaitu Felcra Seri Bandi, Seri Bandi dan JPKK Sungai Ibok.

Pegawai Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Kijal, Ustaz Hazri Jusoh ketika ditemui oleh media semasa pengagihan di bandar tersebut kelmarin menyatakan akan ada lagi bantuan untuk fasa yang seterusnya.

Hazri Jusoh (kiri) menyerahkan kit bantuan BERKAT 3.0.

"Insya-Allah, akan ada lagi bantuan untuk fasa yang seterusnya oleh kerajaan negeri bagi meringankan bebanan yang dirasai oleh mereka yang terkesan.

"Kami berusaha untuk membantu semua keluarga di mana KIRnya tidak dapat bekerja atau yang hilang sumber pendapatan dalam tempoh PKP ini akibat pendemik Covid-19," katanya.

Hazri mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua JPKK di seluruh DUN Kijal di atas kesungguhan mereka dalam membantu penduduk kampung masing-masing.

"Jutaan terima kasih kepada semua JPKK di Kijal kerana meringankan dan mempermudahkan urusan bantuan oleh kerajaan negeri ini, alhamdulillah," ujarnya.

Sebanyak 2,000 kit bantuan telah diagihkan di seluruh Kijal kepada KIR yang dikenal pasti terkesan pada fasa ini.


Tag: