• 16 Jun 2024 | 9 Zulhijah 1445

25 Pasukan Berentap Rebut Piala Penyelaras DUN Batu Rakit 2022

 

SETIU, 14 Feb - Sebanyak 25 buah pasukan bakal berentap dalam Kejohanan Bola Sepak 11 Sebelah Tertutup Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Rakit bagi merebut Piala Penyelaras DUN berkenaan.

Kejohanan yang bakal bermula 18 Februari ini akan menggunakan format liga di mana pasukan-pasukan bertanding dibahagikan kepada enam kumpulan sebelum bertemu diperingkat 16 kalah mati.

Pengarah Kejohanan Bola Sepak 11 Sebelah, Harun Muhammad berkata, program berkenaan hanya boleh disertai oleh Pengundi DUN Batu Rakit bagi memberikan lebih kelebihan kepada penduduk tempatan.

 “Antara objektif utama kejohanan ini supaya golongan muda di sini merasa diri mereka didekati, tidak dipinggirkan dan dapat mengisi masa mereka dengan aktiviti berfaedah dan sihat,” katanya

Harun berkata, kejohanan itu juga menjadi landasan kepada anak muda untuk mengembangkan bakat mereka dalam sukan bola sepak.

"Setiap pemain perlu menutup aurat ketika bermain dan mana-mana pemain yang melanggar peraturan ini, tidak akan dibenarkan bermain.

"Saya berharap kejohanan ini akan berjalan dengan lancar tanpa berlaku insiden-insiden yang tidak diingini", katanya ketika ditemui Urusetia Penerangan Darul Iman (UPDI) selepas selesai Majlis Serahan Jersi dan Pengundian Kejohanan Bola Sepak di Dewan Serbaguna Wakaf Catur,Maras, semalam.


Tag: