• 18 Ogos 2022 | 20 Muharam 1444

ADUN AJIL Hargai Pengorbanan 'Hero' Negara

HULU TERENGGANU, 10 November – Pengorbanan besar setiap anggota keselamatan, petugas kesihatan, Bomba dan agensi-agensi lain berhadapan cabaran ketika melaksanakan tugas masing-masing dalam mengekang gelombang ketiga penularan wabak Covid-19 ini sewajarnya dihargai oleh rakyat Malaysia.

Bagi merakamkan ucapan terima kasih kepada wira dan wirawati negara yang bertungkus-lumus berkhidmat selama ini, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ajil,Maliaman Kassim telah mengambil inisiatif menyampaikan sumbangan bekalan makanan khususnya kepada anggota polis dan RELA yang terlibat dalam penugasan sekatan jalan raya disekitar Pekan Ajil, Hulu Terengganu.


Beliau berkata, usaha itu bertitik tolak untuk meringankan kepayahan dilalui petugas  barisan hadapan yang memainkan peranan penting dalam menangani dan menghentikan penularan wabak pandemik COVID-19 berikutan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di hampir semua negeri di Semenanjung kecuali Perlis, Pahang dan Kelantan dilaksanakan bermula 9 November hingga 6 Disember.

 “Penyaluran bantuan makanan itu bertujuan menyuntik semangat anggota PDRM dan RELA untuk terus memberi perkhidmatan terbaik sepanjang tempoh PKP dilaksanakan.Sumbangan berkenaan akan dilakukan secara konsisten selepas ini membabitkan pemberian kepada semua barisan hadapan di sekitar Hulu Terengganu.

"Kami akan menyalurkan sumbangan makanan ini untuk pastikan anggota barisan hadapan terus bersemangat. Jumlah pek makanan itu juga akan ditambah sekiranya terdapat permintaan tinggi," katanya ketika mewakilkan Pegawai Khasnya menyerahkan sumbangan di Pondok Sekatan jalan raya Pekan Ajil hari ini.


Tambah Maliaman, pengorbanan mereka sepanjang PKP dilaksanakan wajar dihargai dan diiktiraf oleh semua lapisan masyarakat kerana mereka ini berisiko terdedah kepada jangkitan wabak Covid-19 kerana perlu bergerak setiap hari bagi menjaga keselamatan, namun mereka menjalankan kewajipan masing-masing.