• 23 Apr 2024 | 14 Syawal 1445

Ahli Parlimen Setiu Suntik Semangat Setiu Fighters

SETIU, 25 Mei –Sukan Negeri Terengganu (SUTERA) kini telah membuka tirainya, dalam pada itu Ahli Parlimen Setiu, Shaharizukirnain Abd Kadir menyatakan sokongan serta memberikan suntikan semangat tidak berbelah bahagi kepada Kontinjen Setiu, termasuk pasukan sepak takraw Setiu Fighters.

Katanya acara yang diadakan secara dwi tahunan itu berkonsepkan temasya atau mini suka di peringat negeri itu sangat penting untuk diberi perhatian oleh semua pihak terbabit dalam mengangkat taraf sukan di negeri ini dimana ia diperkenalkan pertama kali pada tahun 2019.

"“Alhamdulillah kemenangan kedua Pasukan Sepak Takraw Setiu Fighters selepas menewaskan Marang 2-1. Pagi tadi (semalam) mengalahkan Besut dengan keputusan yang sama. Layak ke Semifinal petang esok (hari ini), tahniah."ujarnya menerusi hantaran di facebook rasminya, pada hari ini.

Mengulas lanjut katanya, peserta yang terlibat semuanya merupakan atlet di bawa umur 20 tahun bagi kategori pelapis dan 21 tahun ke atas untuk kategori terbuka.

" Sukan ini terbuka kepada rakyat Negeri Terengganu sahaja atau yang telah bermastautin di Negeri Terengganu di mana acara yang dipertandingkan ialah Badminton, berbasikal, bola sepak, bola jaring, bola tampar, Lawn Bowls, olahraga, pencak silat, petanque, pingpong, sepak takraw, tenis dan tenpin bowling adalah sukan yang dipertandingkan. 

"Bertempat di Kompleks Sukan Gong Badak dan Majlis Sukan Negeri Terengganu serta beberapa venue lain,"ujarnya.

 


Tag: