• 19 Mei 2024 | 11 Zulkaedah 1445

'Fun Ride Sahur' Bantu Golongan Asnaf

MARANG, 11 April - Seramai hampir 100 orang asnaf mendapat manfaat melalui program 'Fun Ride Sahur’ peringkat Daerah Marang semalam.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Dakwah Dan Penerangan negeri, Mohd Nor Hamzah berkata, sebanyak tiga Dewan Undangan Negeri (DUN) yang terlibat dalam program itu.

Katanya, DUN Bukit Payong selaku tuan rumah di samping turut melibatkan DUN Alur Limbat dan DUN Pengkalan Berangan. 

"Program yang bermula pada jam 10 malam itu berjalan dengan lancar serta mendapat sambutan yang meriah oleh masyarakat setempat sepanjang program itu berlangsung.

“Ia bertujuan untuk mendekatkan golongan muda seterusnya menarik orang ramai untuk beriadah sambil beramal pada bulan yang mulia ini," jelasnya.

Beliau berkata demikian ketika program 'Fun Ride Sahur' yang bertempat di Dewan Serbaguna Kampung Sena Rendang di sini semalam.

Tambah Mohd Nor, pihak keselamatan juga mengawal dengan baik perjalanan berbasikal mengelilingi kawasan yang ditetapkan menuju ke tempat program.

“Program tersebut berakhir pada jam 1.00 pagi dan diakhiri dengan cabutan bertuah bernilai RM 5000 disediakan kepada peserta dan pengunjung bertuah beserta jamuan moreh,” ujarnya.

Sementara itu, program itu anjuran bersama Unit Perancang Ekonomi Terengganu (UPEN), Pejabat Daerah Marang, Polis Daerah Marang, Jabatan Kerja Raya (JKR) Daerah Marang dan Pejabat Dun Bukit Payong.

 

 

 

 


Tag: