• 27 Feb 2024 | 17 Syaban 1445

Halo Delivery Sedia Khidmat Penghantaran Mudah Dan Pantas

HULU TERENGGANU, 1 Julai – Halo Delivery yang menawarkan perkhidmatan penghantaran yang lebih mudah dan pantas, kini boleh diakses oleh semua orang di daerah ini.

Menerusi Applikasi Halo Delivery, perkhidmatan penghantaran amat mudah kerana harga yang ditawarkan merangkumi segala yang diperlukan, termasuklah pengambilan, pengangkutan dan penghantaran.

Pengurusnya, Firdaus Adinan berkata, Halo Delivery adalah sebuah syarikat bumiputera yang memberikan perkhidmatan penghantaran dalam daerah Hulu Terengganu, berteraskan kualiti perkhidmatan yang sistematik dan cepat.

Katanya, servis penghantaran yang ada dalam aplikasi Halo Delivery merangkumi penghantaran makanan panas, produk sejuk beku, farmasi, penghantaran barang runcit, pengambilan barangan dan penghantaran barangan sekitar Hulu Terengganu.

"Bermula hari ini, kami telah melancarkan perkhidmatan ini ke tempat sasaran dalam daerah ini.

"Pada peringkat permulaan, servis penghantaran bermula pada jam 8.00 pagi sehingga jam 7.00 petang,"ujarnya.

 

Tambahnya lagi, selain membantu membuka peluang pekerjaan, dia juga mahu membantu para peniaga melariskan jualan mereka, khususnya peniaga yang terkesan dengan pandemik.

"Peluang pekerjaan sebegini sangat menguntungkan khususnya untuk golongan belia di Hulu Terengganu ini.

“Bermula pada beberapa hari yang lalu dalam Group Facebook Kuala Berang, saya telah menawarkan peluang pekerjaan kepada yang berminat untuk menjadi rider Halo Delivery, dan membuka peluang kepada peniaga makanan, runcit, farmasi dan sebagainya untuk bersama dengan Halo Delivery," katanya.

Menurut Firdaus, tanpa mengira jumlah penghantaran, peniaga akan menikmati kemudahan yang ada dan perkhidmatan penghantaran yang lancar.

"Masyarakat masa kini kebanyakkan menggunakan perkhidmatan penghantaran untuk memudahkan urusan mereka dengan membuat pelbagai citarasa pilihan dalam aplikasi sebegini.

“Permulaan ini, kekuatan rider bermotosikal seramai lima orang dan satu rider berkereta memulakan perkhidmatan penghantaran. insyaAllah kekuatan rider akan bertambah dari masa ke semasa,"jelasnya.