• 14 Apr 2024 | 5 Syawal 1445

Hotel Primula Tawar Promosi Menarik Sempena Bulan Kemerdekaan

KUALA TERENGGANU, 25 Ogos- Sempena sambutan bulan Kemerdekaan Ke-64 pada tahun ini, Primula Beach Hotel tampil dengan program dan tawaran menarik.

Pengurus Besar Primula Beach Hotel, Suaibah Harun berkata, pelbagai promosi dengan harga yang amat berpatutan ditawarkan kepada orang ramai sehingga penghujung bulan September ini.

"Antaranya promosi jualan bersempena sambutan bulan Kemerdekaan Ke-64 iaitu ‘Mantou with Sambal Udang’, ‘Primula Merdeka Cake’, dan ‘Merdeka Laundry Promotion’, " ujarnya dalam satu kenyataan, hari ini.

Tambah beliau, penjualan promosi tersebut adalah cara terbaik dan selamat dengan mengikuti SOP yang ditetapkan oleh Kerajaan Malaysia untuk meraikan bulan Kemerdekaan pada tahun ini memandangkan keadaan semasa yang masih lagi tidak stabil dengan penularan wabak pandemik COVID-19. 

Sementara itu Suaibah berkata, pihaknya juga akan mengadakan program agihan Jalur Gemilang di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Pandu Lalu, Dewan Utama Majlis Daerah Marang.

"Ini merupakan kali ketiga program ini diadakan dimana yang pertama kalinya diadakan di premis Primula Beach Hotel dan yang keduanya di Jambatan Angkat Terengganu.

"Golongan yang dituju dalam program agihan Jalur Gemilang kali ini adalah mereka yang menerima suntikan vaksin sama ada dos pertama mahupun dos kedua secara pandu lalu di PPV tersebut.

Katanya, tujuan program tersebut diadakan adalah untuk menyemarakkan semangat patriotik dan kemerdekaan di kalangan rakyat Malaysia, terutamanya di negeri Terengganu.

Beliau berharap semangat cintakan tanah air akan terus membakar dalam diri seluruh rakyat Malaysia walaupun sambutan pada tahun ini tidak semeriah tahun-tahun sebelumnya.

"Dengan program agihan Jalur Gemilang ini diharap Primula Beach Hotel dapat menyemarakkan semangat kemerdekaan dan terus berjuang melawan COVID-19.

"Cara yang paling mudah untuk memerangi wabak pandemik ini adalah dengan menerima suntikan vaksin secara menyeluruh," ujarnya.