• 16 Jun 2024 | 9 Zulhijah 1445

Jalan Kampung Bukit Aman Perlu Dinaiktaraf

KUALA TERENGGANU, 29 November - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Langkap, Azmi Maarof mencadangkan kerajaan negeri menaik taraf laluan jalan Kampung Bukit Aman, Setiu.

Azmi berkata, jalan hampir sejauh 15 kilometer (km) ini adalah laluan utama menghubungkan kawasan sekitar sejak sekian lama.

"Kapasiti penggunaan jalan ini semakin meningkat, tidak lagi mampu ditanggung dengan keadaan jalan yang sempit dan banyak laluan selekoh tajam.

"Ia semestinya membahayakan kepada pengguna jalan raya dan menyukarkan kenderaan berat seperti lori dan bas untuk lalu," katanya.

Beliau berkata demikian ketika membahas menyokong Belanjawan 2024 pada persidangan Dewan Undangan Undangan (DUN) Terengganu, di sini hari ini.

Jelas Azmi, operasi naik taraf laluan ini secara tidak langsung akan memberikan keselesaan dan manfaat kepada masyarakat sekitar Kampung Bukit, Sungai Las, Alor Lek, Bukit Munduk dan Bukit Aman.

"Saya amat mengharapkan kerajaan negeri untuk menilai cadangan menaiktaraf jalan ini dengan kadar segera," tambah beliau.

 


Tag: