• 21 Apr 2024 | 12 Syawal 1445

Jalin Kerjasama Dengan UiTM Bagi Majukan Wilayah KETENGAH

DUNGUN, 11 Ogos - Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah KETENGAH menjalin kerjasama strategik dengan bersama Universiti Teknologi Mara (UiTM) Terengganu bagi wilayah KETENGAH dapat berkembang pesat setanding dengan kawasan perbandaran yang lain.

Pengerusinya, Dato Razali Idris berkata melalui jalinan persahabatan ini, beliau yakin UiTM mampu memberi bekerjasama dalam perkongsian kepakaran serta kemahiran termasuk membantu membangunkan komuniti setempat dalam wilayah ini.

"Pembangunan Sektor Pelancongan Wilayah KETENGAH merupakan antara fokus terpenting dalam memorandum ini dimana terdapat pelbagai produk pelancongan yang boleh dimajukan dengan Kerjasama antara UiTM serta masyarakat setempat. 

"Antara sub-sektor pelancongan yang boleh diberi tumpuan adalah Pelancongan Ekologi, Pelancongan Alam Semulajadi serta Pelancongan Berasaskan Komuniti," ujarnya menerusi Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) yang diadakan secara atas talian.

Tambahnya lagi, hubungan strategik ini juga dapat memberi kesan yang positif dalam memberi hebahan serta penyampaian maklumat berkaitan aktiviti-aktiviti yang akan dilaksanakan oleh KETENGAH.