• 18 Mei 2024 | 10 Zulkaedah 1445

Jangan Sebar Berita Tidak Sahih - Polis

HULU TERENGGANU, 19 Disember - Orang ramai sekali lagi dinasihatkan supaya tidak menyebarkan berita tidak sahih kerana ia akan mengundang kegusaran dalam kalangan masyarakat.

Ketua Polis negeri, Datuk Rohaimi Md Isa berkata, polis tidak akan teragak-agak mengenakan tindakan lebih drastik terhadap mereka yang cuba gugat ketenteraman awam.

Katanya, ia termasuk menggunakan beberapa peruntukan undang-undang sedia ada bagi mereka yang melakukan kesalahan itu.

"Ada kes-kes yang berlaku di luar negara namun mereka mengwar-warkan seperti kejadian itu berlaku di negara atau di negeri ini 

"Jadi apa yang kita tengok tahun lalu benda ini berlaku dan kita tidak nafikan benda ini akan berulang," katanya ketika ditemui selepas melakukan tinjauan di PPS Kampung Kua, di sini, hari ini.

Mengulas mengenai laluan Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) Rohaimi berkata, tengah malam semalam berlaku satu lagi limpahan air dari cerun bukit di Kilometer 392 dan buat masa ini hanya satu laluan dibuka.

Menurutnya, laluan dari arah Ajil ke Kuantan saja dibuka buat masa ini manakala dari arah Kuantan ke Ajil masih ditutup dan pengguna LPT2 dinasihat mematuhi arahan yang dikeluarkan pihak berwajib.