• 21 Mei 2024 | 13 Zulkaedah 1445

Karnival TMBS Kembali Gegarkan Batu Buruk

KUALA TERENGGANU, 3 Mei – Karnival Terengganu Maju Berkat Sejahtera (KTMBS) Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Buruk di sini kembali menemui pengunjung pada hari esok.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Buruk, Dr Muhammad Khalil Abdul Hadi menjemput kepada semua masyarakat setempat yang berada di sekitar Kuala Terengganu khususnya di DUN Batu Buruk untuk hadir bagi memeriahkan karnival tersebut.

Katanya, karnival TMBS itu bakal diadakan pada hari khamis yang merupakan hari cuti peristiwa bagi Negeri Terengganu.

"Program yang bertempat di Dataran Masjid Tengku Tengah Zaharah (Masjid Terapung), Kuala Ibai itu akan berlangsung selama tiga hari bermula 4 sehingga 6 Mei ini.

“Di samping, turut diserikan dengan pameran daripada agensi kerajaan, berkanun dan swasta kepada pengunjung,” katanya dalam kenyataan facebook miliknya pada hari ini.

Tambah Dr Khalil, semua aktiviti dan acara yang dipertandingkan sesuai kepada semua lapisan umur dengan pengisian yang menarik disediakan.

“Antaranya pertandingan sukaneka wanita, pertandingan mewarna dan lain-lain lagi.

“Pelbagai hadiah dan cabutan bertuah juga turut disediakan seperti motosikal, televisyen, mesin basuh dan banyak lagi.

“Pada hari akhir karnival turut diadakan Jamuan Raya Aidilfitri peringkat DUN Batu Buruk dengan jemputan artis terkenal, Iwan Syahman," ujarnya.

 

 


Tag: