• 03 Okt 2022 | 7 Rabiul Awal 1444

Kerajaan Komited Bangunkan Generasi Belia Berkualiti

KUALA TERENGGANU, 26 Ogos - Kerajaan negeri komited untuk melahirkan belia berkualiti dalam kalangan rakyat Terengganu.

Manifestasi ini dibuktikan melalui penubuhan Urus Setia Belia, Sukan dan NGO Terengganu (UBSNT) serta mewujudkan peluang buat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Belia menimba pengalaman melalui persidangan dewan yang dianjurkan.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan dan NGO negeri, Hishamuddin Abdul Karim berkata, pelaksanaan strategi itu akan membolehkan belia berkualiti dibangunkan secara menyeluruh.

"Ia merupakan satu tanggungjawab kerajaan negeri untuk melahirkan generasi pelapis yang benar-benar mampu menyumbang kepada negeri dan masyarakat," ujarnya ketika berucap merasmikan Program Bengkel Modul 10 Sifat Belia Sejahtera di Dewan Permata, Permai Hotel di sini semalam.

Turut hadir, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Wanita, Zuraida Md Noor dan Pengarah UBSNT, Mohd Nasir Abdul Razak.

Mengulas lanjut, Hishamuddin menegaskan, UBSNT ditubuhkan bukan bertujuan untuk memperkukuhkan cengkaman politik sebaliknya bertujuan memandu dan melahirkan generasi belia berwibawa.

"Bengkel pada hari ini bertujuan untuk membentuk satu modul yang mampu menggarap usaha pembinaan generasi kini terus sambung menyambung peranan antara satu sama lain," tambah beliau.


Tag: