• 21 Jan 2022 | 17 Jamadil Akhir 1443

Kerusi Dan Meja Untuk Peniaga Kecil

MARANG, 11 Februari - Peniaga kecil di Dewan Undangan Negeri (,DUN) Bukit Payong yang terkesan akibat penularab Pandemik Covid-19 terus dibantu 

Terbaru seramai 9 peniaga kecil menerima sumbangan kerusi dan meja daripada Yayasan Pembangunan Usahawan Negeri Terengganu (YPU), melalui Pejabat Pusat Khidmat Masyarakat DUN Bukit Payong yang telah disampaikan sendiri oleh YB Ustaz Mohd Nor Hamzah, semalam.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Payong, Mohd Nor Hamzah berkata, sumbangan ini untuk kegunaan peniaga-peniaga kecil supaya dapat memberikan suntikan semangat dan menambahkan lagi rezeki dalam perniagaan.

"Kita sentiasa meneliti setiap pergerakan semasa yang dilalui oleh peniaga kecil ini. Dengan pemberian kerusi dan meja sebegini dapat memberikan keselesaan dan pilihan kepada pembeli sama ada mahu bungkus atau makan disitu."

“InsyaAllah, saya juga berharap dengan sumbangan ini dapat membantu mereka meningkatkan lagi pendapatan sekaligus meringankan beban peniaga-peniaga kecil sebegini." katanya ketika membuat penyerahan tersebut di Pekan Kedai Buloh, Bukit Payong.

Salah seorang daripada peniaga kecil tersebut yang berniaga kedai burger di Pekan Kedai Buloh, Norhafiza Ngoh, 41 yang telah berniaga selama 4 tahun di kawasan tersebut, turut meluahkan perasaan gembira dengan pemberian ini.

"Saya sangat bersyukur dan berterima kasih kepada YPU dan YB Ustaz Mohd Nor Hamzah atas pemberian ini, sudah 4 tahun saya berniaga disini dan harnya menggunakan modal yang ada untuk menampung kos bagi menambah baik pulih peralatan."

"Jadi dengan sumbangan ini dapatlah saya memperbesarkan lagi kawasan perniagaan ini agar pelanggan yang datang dapat merasai keselesaan yang lebih baik dan gembira untuk terus membeli disini." Katanya.


Tag: