• 19 Jan 2022 | 15 Jamadil Akhir 1443

Lima Pesakit Terima Bantuan Kewangan

MARANG, 28 September -  Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Payong, Mohd Nor Hamzah sempat meluangkan masa menziarah dan bertanya khabar lima pesakit yang kurang beekemampuan.

Pada masa sama ziarah itu bertujuan menyerahkan bantuan bulanan wang tunai RM200 kepada pesakit dan bantuan sama akan diteruskan pada bulan seterusnya.

Lima pesakit itu adalah dari Kampung Sena Rendang, Kampung Machang Lada, Kampung Mak Kemas dan Kampung Padang Paksu Man.

Mohd Nor berkata, untuk serahan pertama, pihaknya menyalurkan terus supaya dapat bertemu dan melihat sendiri situasi pesakit serta masalah yang dihadapi.

"Kita juga berharap dengan adanya sumbangan yang berupa wang ringgit sebegini akan memudahkan lagi pengurusan kewangan terhadap keluarga tersebut," katanya.

Beliau yang juga Pengerusi Pembangunan Insan Dakwah Dan Penerangan negeri itu berkata ketika ditemui dalam program penyerahan sumbangan tersebut di Kampung Sena Rendang, Bukit Payong, Marang baru-baru ini.

Turut sama dalam program tersebut Penolong Pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat Daerah Marang, Shahrizal Ali dan pegawainya serta Pegawai-pegawai dari Pusat Khidmat Masyarakat DUN Bukit Payong.


Tag: