• 15 Jul 2024 | 8 Muharam 1446

MB Terengganu Rai Lebih 100 Petugas Media

KUALA NERUS, 13 April - Hampir 100 warga media diraikan pada majlis berbuka puasa oleh Menteri Besar, Dato Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar di Duyong Marina Resort, di sini semalam.

Dr Ahmad Samsuri berkata, majlis tersebut diadakan sebagai tanda ucapan terima kasih kepada semua media yang telah memberikan liputan terbaik terhadap negeri.

"Pihak media telah banyak membantu dalam mempromosikan dasar, polisi, inisiatif dan 'success story' kerajaan.

"Saya berharap dengan adanya majlis seperti ini dapat mengeratkan lagi hubungan dan jalinan silaturrahim antara kerajaan dan juga pengamal media," ujarnya di Majlis Berbuka Puasa Bersama Media Terengganu.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Dakwah dan Penerangan negeri, Mohd Nor Hamzah berkata pihaknya sentiasa mengambil cakna peranan dan pentingnya pihak media dalam memastikan segala info maklumat, penerangan berkaitan kerajaan negeri disebarkan serta sampai kepada rakyat. 

Malah katanya, usaha dan inisiatif turut diperuntukkan bagi memastikan segala usaha penyampaian info maklumat ini berjalan lancar dan dipermudahkan.

"Kerajaan negeri sememangnya mengiktiraf media sebagai rakan strategik kerajaan. 

"Malah lebih tepat lagi rakan strategik jangka masa panjang, dan hubung jalin antara kerajaan dan media dikuatkan lagi dengan program-program seperti yang dianjurkan pada hari ini," ujar beliau.