• 17 Sept 2021 | 9 Safar 1443

'Mobile Team' Terus Aktif Jejak, Bantu Rakyat Miskin

 

KUALA NERUS, 2 Oktober – 'Mobile Team' terus bergerak aktif dalam mencari dan membantu rakyat yang kurang berkemampuan dari segi kewangan di negeri ini.

Pegawai Penyelaras (DUN) Seberang Takir, Mohd Fadhil Wahab berkata, program ziarah sentiasa diatur pihaknya berpandukan data penerima daripada senarai e-kasih.

"Bentuk sumbangan yang diberikan adalah bantuan sara hidup, persekolahan, kanak-kanak, bantuan am bulanan negeri, dan bantuan modal perniagaan,” katanya selepas ditemui wartawan Urusetia Penerangan Darul Iman (UPDI) semasa program ziarah 'Mobile Team' baru-baru ini.

Turut bersama program ini beberapa agensi seperti Pusat Khidmat Masyarakat (DUN) Seberang Takir, Majlis Agama Islam dan Adat Melayu (MAIDAM), Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YAPEIM).

Sementara itu, menurut wakil Pejabat Pembangunan Negeri Terengganu(PPNT), Mohd Ridwan Omar, program itu merupakan program berkala dengan kerjasama Pejabat Daerah.

"Yang mana 'Mobile Team' PPNT akan turun ke setiap daerah bagi menyantuni dan menghulurkan bantuan kepada penerima sumbangan," ujarnya.


Tag: