• 03 Ogos 2021 | 24 Zulhijah 1442

Pantai Penarik Lokasi Program 'Kempen Bersih Pantai' Setiu

SETIU, 25 September - Pantai Penarik dipilih sebagai lokasi bagi program 'Kempen Bersih Pantai' peringkat daerah Setiu yang akan diadakan pada 3 Oktober ini.

Pegawai Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Permaisuri, Zul Bhari A Rahman berkata, program yang melibatkan jabatan kerajaan dan komuniti setempat itu penting dalam memastikan pantai di Setiu sentiasa bersih daripada sampah sarap.

Katanya, program tersebut turut berlangsung di secara serentak di daerah-daerah lain.

Gambar hiasan.

"Kita menyambut baik hasrat penganjur iaitu Urus Setia Belia, Sukan dan NGO Negeri Terengganu (UBSNT) dalam menggerakkan kempen ini bagi memberi kesedaran kepada orang ramai bahawa pentingnya menjaga kebersihan pantai.

"Pantai Penarik juga terkenal dengan aktiviti nelayan yang menjadi tarikan kepada orang ramai untuk datang mendapatkan hasil laut yang segar," katanya.

Beliau berkata ketika ditemui oleh wartawan Urusetia Penerangan Darul Iman (UPDI) semalam.

Sehubungan dengan itu, beliau berharap orang ramai dapat hadir dan meluangkan masa bersama-sama dalam menjayakan program tersebut.

Program anjuran bersama UBSNT dengan kerjasama Pejabat Daerah, Pusat Khidmat Masyarakat dan pelbagai Agensi Kerajaan, Swasta serta NGO dijangka akan dirasmikan oleh Menteri Besar, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar yang berpusat di Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu.