• 27 Feb 2024 | 17 Syaban 1445

Pasangan PJJ Dibenar Rentas Daerah, Negeri

KUALA TERENGGANU, 8 Ogos- Kerajaan bersetuju memberi kemudahan perjalanan untuk individu yang telah menerima vaksinasi lengkap di seluruh negara dan terpakai ke atas semua fasa di dalam Pelan Pemulihan Negara (PPN) berkuatkuasa 10 Ogos ini.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kemudahan-kemudahan yang dimaksud itu secara amnya adalah pengembara warganegara dan bukan warganegara yang mempunyai kediaman di Malaysia (termasuk PR dan Malaysia MY Second Home) yang pulang atau tiba dari luar negara dan telah mendapat vaksin dos lengkap, dibenarkan menjalani kuarantin wajib di rumah dan diberikan Perintah Pengawasan Dan Pemerhatian Di Rumah (HSO) digital.

Selain itu, beliau berkata, pasangan suami isteri jarak jauh yang telah mendapat vaksin dos lengkap dibenarkan rentas daerah atau negeri untuk bertemu pasangan masing-masing.

"Ibu bapa yang telah mendapat vaksin dos lengkap turut dibenarkan merentas daerah dan negeri untuk berjumpa anak di bawah umur 18 tahun," ujarnya dalam perutusan Khas, hari ini.